Volkswagen atakuje polski rynek. Zaoferuje tańsze auta.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Zorr
    RS
    • 2011
    • 2110

marlej108, Dodge Challenger owszem ale nie ten nowy tylko ten stary

Zakładam że cenę 2-3 letniego sprawdziłeś bo jakaś taka niska

PS Gdybym ja miał ~100tys PLN i obecną sytuację rodziną to kupiłbym Octavię RS (ta daaa). Jednakowoż poczekałbym na III generację i albo kupił III albo z wyprzedaży II.
    SuperB jest dla mnie niepotrzebnie za duży, ja z tyłu dorosłych pasażerów nie przewożę a już z Octavią czasami na parkingu trzeba się namęczyć.
    Rozważyłbym jeszcze Mazde 6 jak już na dobre zagości technologia SkyActive
    Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
    Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

• phoneman
      RS
      • 2008
      • 3374
      • Octavia I (1U2)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez Zorr
      Gdybym ja miał ~100tys PLN i obecną sytuację rodziną to kupiłbym Octavię RS (ta daaa)
      Wyjąłeś mi to z ust
      .

Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k

Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów

Komentarz

• piramida
        RS
        • 2009
        • 12222
        • Superb III (3V3)

A ja gdybym miał 100kzł luzem to dołożyłbym i kupiłbym mieszkanie :P A na octavie 3 zaczekam i kupie ją 3 letnią za 50kzł :szeroki_usmiech
        superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• piotrek_gdy
          RS
          • 2008
          • 7723
          • Volkswagen
          • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Zamieszczone przez marlej108
          2-3 letniego Dodge Challengera z USA
          marlej108, nie wiesz o czym mówisz
          pomijam koszty sprowadzenia i to jakie auto kupisz w USA(pomijam fakt w jakim stanie tutaj dotrze) ale ... te koszty utrzymania :wink:
          chyba, że chcesz jeździć weekendowo :roll:
          poczytaj jak spisują się w takich silnikach instalacje gazowe żeby nie byc później rozczarowanym
          pomijam koszt montażu gazu- ok 4-6 tys w zalezności od "jakości" instalacji, ale później jest wiele problemów
          moje auto pali ok 20l po mieście(mam 4,0 w automacie bez gazu bo uważam że to złe rozwiązanie)
          poza tym skoro masz marzenie- mieć takie auto to chyba powinno być cię stać na jego utrzymanie :diabelski_usmiech
          przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• navigator
            Rider
            • 2009
            • 583
            • Volkswagen

Zamieszczone przez piotrek_gdy
            ...no i sru.....ślag trafił wątek 'mam_marzenie' czy tam inny 'czelendż...(er)'...... :hehe:

poza tym skoro masz marzenie- mieć takie auto to chyba powinno być cię stać na jego utrzymanie
            ...no i cały romantyzm w perzynę...... :hehe:

poza tym, ze fałwej - mimo wszytko - zaoferuje rzęchy tańsze o ok 10%.... :szeroki_usmiech
            >>E<< by Ali, defibrylator by DGW

Komentarz

• Northeusz
              RS
              • 2010
              • 1677
              • Octavia I (1U2)
              • AUM 1.8 20VT 150 KM

2-3 letniego Dodge Challengera z USA
              pomijam koszty sprowadzenia i to jakie auto kupisz w USA(pomijam fakt w jakim stanie tutaj dotrze) ale ... te koszty utrzymania :wink:
              poczytaj jak spisują się w takich silnikach instalacje gazowe żeby nie byc później rozczarowanym
              pomijam koszt montażu gazu- ok 4-6 tys w zalezności od "jakości" instalacji, ale później jest wiele problemów
              moje auto pali ok 20l po mieście(mam 4,0 w automacie bez gazu bo uważam że to złe rozwiązanie)
              poza tym skoro masz marzenie- mieć takie auto to chyba powinno być cię stać na jego utrzymanie :diabelski_usmiech
              I wtedy marzeniem człowieka staje się Octavia 1.6MPI :szeroki_usmiech
              Pozdrawiam
              Northeusz

Komentarz

• marlej108
                RS
                S_OCP Member
                • 2006
                • 4976
                • Octavia III (5E3)
                • CJZB 1.2 TSI 86 KM

poczytaj jak spisują się w takich silnikach instalacje gazowe żeby nie byc później rozczarowanym pomijam koszt montażu gazu- ok 4-6 tys w zalezności od "jakości" instalacji, ale później jest wiele problemów moje auto pali ok 20l po mieście(mam 4,0 w automacie bez gazu bo uważam że to złe rozwiązanie) poza tym skoro masz marzenie- mieć takie auto to chyba powinno być cię stać na jego utrzymanie :diabelski_usmiech
                Dobrze wiem o czym mowie :-) bo tak sie akurat sklada, ze mam kolege ze studiow, ktory mieszkal w USA przez 7 lat, jest milosnikiem amerykanow i teraz je sprowadza... wiec jesli chodzi o pewny zakup - to bez obaw - bylbym pewny auta :-) (a gdybym takiego kolegi nie mial to bym sie na pewno nie bawil w kupno auta z USA bojac sie ze trafie na oszusta (biorac pod uwage moje dotychczasowe doswiadczenia, o ktorych nie raz pisalem na forum)).
                Co o ceny koszt sprowadzenia wychodzi mniej wiecej polowe ceny auta...
                Dlatego jesli dozyje i za 2-3 lata te auta by stanialy tak max.do 15k zielonych to moze dam sie poniesc i bedzie bruuum bruuum po ulicach 3miasta... ale moze do tego czasu sie odkocham hehe ;-)
                (co do lpg to troche mnie dziwi Twoja informacja, ze z lpg i tymi silnikami jest wiele problemow... raczej wyczytac mozna co innego - ze z uwagi na swoja prostote sie do tego dobrze nadaja, ale oczywiscie trzeba to dobrze zamontowac - ale w kazdym aucie z lpg trzeba je dobrze zamontowac - nawet w Matizie ;-P
                Tak wiec to jest moje ciche marzenie, ktore moze kiedys zrealizuje, ale to na razie sfera pomyslow, a biorac pod uwage ceny paliwa - jesliby doszlo do jakiegos absurdalnego poziomu to zmienie hobby...
                W kazdym razie obecnie jest to moj wymarzony samochod i mam w nosie czy sie komus podoba czy nie hehe :diabelski_usmiech

W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.
                http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
                Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• paweł2
                  L&K
                  • 2010
                  • 1405

gdybym mial wydac na auto okolo 100k (co by oznaczalo, ze zwariowalem...), to na pewno nie kupilbym ani Skodzitsu, ani Hitlerwagena, ani Tojody, ani HonDZIADsu... tylko.... 2-3 letniego Dodge Challengera z USA (koszt wychodzi jakies 18-20k + haracz zwiazany ze sprowadzeniem co da lacznie ok.30-35k zielonych).... Oczywiscie poniewaz pali toto jak smok to bez lpg by sie nie obylo, bo chcialbym tym jezdzic codziennie
                  no to zes pojechal z tym dodge :shock: :wink:

[ Dodano: Sro 04 Sty, 12 13:48 ]
                  kazdym razie obecnie jest to moj wymarzony samochod i mam w nosie czy sie komus podoba czy nie hehe
                  tyz prowda.
                  Cała Polska woła z nami wyp...dalać z uchodźcami.

Komentarz

• Big
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 6389

W kazdym razie obecnie jest to moj wymarzony samochod i mam w nosie czy sie komus podoba czy nie hehe
                    i to jest najważniejsze !!! Marzenia są po to, aby człowiek miał w życiu jakis cel i do czego dazyć.
                    Życie bez marzen byłoby niesamowicie puste.
                    Życzę ci aby kiedyś to twoje marzenie stało sie faktem
                    Czarny Elegance

Komentarz

• idas
                      Elegance
                      • 2006
                      • 828

To jest forum Skody.
                      Idźcie na forum Dodge :twisted:
                      VW Golf VI 1.4TSI 122KM Highline
                      VW Passat B8 2.0TDI 190KM Highline

Komentarz

• marlej108
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 4976
                        • Octavia III (5E3)
                        • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Zamieszczone przez idas
                        To jest forum Skody.
                        Idźcie na forum Dodge :twisted:
                        a pojde! jak se kupie

ps. ciekawe czy primo - jest forum dodge, a secundo - czy jest tam wiecej niz 10 osob... :P
                        Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• Ayu
                          RS
                          • 2009
                          • 4154

jest forum dodge, a secundo - czy jest tam wiecej niz 10 osob...
                          jest forum amerykańców, mają spoty w tym samym czasie co my, w tym samym miejscu, najczęściej bywa ich więcej niż Nas. Wpadnij, to się przekonasz jakie klasyki przyjeżdżają a gdy jest sucho i ciepło poczujesz zapach palonej gumy...

Komentarz

• piramida
                            RS
                            • 2009
                            • 12222
                            • Superb III (3V3)

marlej108, ładne to auto ale nie jedzie, czas na 1/4 gorszy niż czas sesika klekotem tdi :diabelski_usmiech
                            superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• marlej108
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2006
                              • 4976
                              • Octavia III (5E3)
                              • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Zamieszczone przez piramida
                              marlej108, ładne to auto ale nie jedzie, czas na 1/4 gorszy niż czas sesika klekotem tdi :diabelski_usmiech
                              ponoc na zakretach skreca te jak tapczan... ale ja jezdze jak dziad stary powoli wiec w sam raz dla mnie :twisted:
                              Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• blazer47
                                Drive
                                • 2011
                                • 65

Panowie

Wg mnie dla prawdziwego miłośnika czterech kółek spełnieniem marzeń jest American Muscle... Ford Mustang z 1966, Corvette z 1970, Camaro z 1969 albo Shelby GT ( z filmu "60 sekund" ) - piękności, niedościgniony ideał....

Ale przy naszych cenach paliw... Octavia jest optymalnym wyborem

PS: może niech ktoś założy nowy wątek pt. "Moje marzenie motoryzacyjne"

[ Dodano: Sro 04 Sty, 12 20:00 ]
                                Pozdrawiam miłośnika Dogde'a

Komentarz

• fireman6
                                  Rider
                                  • 2009
                                  • 360

No to będzie zamiana, gdzieś tutaj ktoś napisał, że nowa Octavia chyba ma być na płycie podłogowej passata/a4 itp., a tutaj zapowiedzi na onecie, że przyszły passat ma być na płycie a3/golf czyli wyjdzie na to, że passat z octavią zamienią się miejscami.
                                  Link: http://moto.onet.pl/1655121,1,co-now...ul.html?node=2
                                  Skoda Octavia 1.9TDi Ambiente Rider 04r
                                  Zapraszam https://www.facebook.com/detailingzpasja

Komentarz

• szkoda
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2005
                                    • 22543

Zamieszczone przez fireman6
                                    No to będzie zamiana, gdzieś tutaj ktoś napisał, że nowa Octavia chyba ma być na płycie podłogowej passata/a4 itp., a tutaj zapowiedzi na onecie, że przyszły passat ma być na płycie a3/golf czyli wyjdzie na to, że passat z octavią zamienią się miejscami.
                                    Link: http://moto.onet.pl/1655121,1,co-now...ul.html?node=2
                                    o ile się orientuję to wykorzystanie tej nowej płyty nie determinuje wielkości samochodu i będzie wykorzystywana i w mniejszych i wiekszych, ale to już do doczytania bo sam nie pamiętam

[ Dodano: Czw 05 Sty, 12 11:19 ]
                                    saport techniczny baj DGW
                                    była BKD+DSG '05 120kkm
                                    była BXE '08 190kkm
                                    no i nie ma :-)

Komentarz

• Big
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2007
                                      • 6389

Zamieszczone przez fireman6
                                      No to będzie zamiana, gdzieś tutaj ktoś napisał, że nowa Octavia chyba ma być na płycie podłogowej passata/a4 itp
                                      Nie, O III ma być na płycie podłogowej Golfa VII/A3 ale ma to być samochód już stricte klasy średniej.
                                      Faktycznie na dokładnie tej samej płycie ma byc budowany równiez następca obecnego Passata.
                                      Sa to tzw. platformy modułowe wspólne dla aut kilku klas - pisałem juzo tym wcześniej.
                                      Czarny Elegance

Komentarz

• fireman6
                                        Rider
                                        • 2009
                                        • 360

szkoda, Big, aa dzięki panowie za wyjaśnienie .
                                        Skoda Octavia 1.9TDi Ambiente Rider 04r
                                        Zapraszam https://www.facebook.com/detailingzpasja

Komentarz

Pracuję...